lunes, 30 de mayo de 2011

SUKALDATZEN


Berriz zuekin gaude, oraingoan esperientzia berri bat kontatzeko asmoz.
Joanden astean Nadiaren aita, Berni, bere burua eskeiñi zuen etxeko jogurta nola egiten den erakusteko eta ikasteko beti prest gaudenez lanari ekin genion.
Berak, termo batean esne beroa ekarri zigun. Horri jogurt pote bat bota behar genion eta ostean ondo nahastatu. Termoan hogeitalau ordu egon beharko zela esan zigun. Hurrengo goizean beirazko poteetara bota eta hozkailuan sartu genuen. Arratsaldez, ilusio handiz, frogatu genuen. Ondo zegoen baina isurkariegi. Bigarren egunean, azukrearekin askoz gozoago zegoen.
Anima zaitezte etxean zuen umeekin egiten, oso erreza da eta.
Hurrengora arte.

De nuevo estamos con vosotros-as para contaros una nueva experiencia.
La semana pasada, el aita de Nadia, Berni, se ofreció para enseñarnos cómo se hace yogur casero y como siempre estamos deseando aprender cosas nuevas, nos pusimos en acción rápidamente.
Él nos trajo leche caliente en un termo, nos dio un yogur natural para que lo echáramos y nos dijo que lo revolviéramos bien. Una vez hecho esto, tenía que reposar veinticuatro horas. A la mañana siguiente, lo trasladamos a unos botes de cristal y lo metimos a la nevera. A la tarde, con mucha ilusión, lo probamos. Estaba bueno aunque un poco líquido. Al segundo día, le echamos azúcar y nos gustó mucho más.
Animaos a hacerlo en casa con vuestros hijos-as ya que es muy sencillo.
Hasta la próxima.

No hay comentarios: